17
nov.
12

Programul de guvernare al USL. Ce propune Uniunea la capitolul justitie, impozit progresiv pe salarii, CAS redusă la angajator

  • Eliminam influenta politica asupra sistemului judiciar. Deciziile nu mai trebuie sa apartina celor care detin functii politice. 
  • Inalta Curte de Casatie si Justitie va administra bugetul sistemului judiciar, astfel incat, profesionistii din justitie sa nu poate fi influentati prin politicile de alocare a resurselor publice.
  • Aplicam strategia nationala anti-coruptie a guvernului USL. Politicile anticoruptie vor viza si problemele din domeniul justitiei, al achizitiilor publice, spitale si scoli, zonele care afecteaza cel mai mult viata romanilor si ignorate in ultimii ani.
  • Continuam sa demascam coruptia guvernarii PDL si sa-i trimitem in fata justitiei pe cei care au jefuit banul public. Actiunile de audit realizate in ministere au scos la iveala cheltuieli mari, nejustificate, de ordinul zecilor de milioane de euro, ca la Posta Romana sau Hidroelectrica. 
  • Extindem si imbunatatim sistemul de asistenta judiciara din oficiu/gratuita, in paralel cu derularea unor ample campanii de informare a publicului larg cu privire la acest drept, mai ales in zonele defavorizate (rurale, depopulate) si pentru categorii sociale marginalizate (persoane varstnice, cu venituri mici etc). 
  • Asiguram raspunderea judecatorilor si procurorilor in cazul abuzurilor si incalcarii flagrante a legii. 
  • Pentru a creste transparenta actului de justitie, toate hotararile judecatoresti vor fi publicate pe interne, cu protejarea datelor cu caracter personal ale partilor.
  • Ne implicam activ in procesul european de luare a deciziilor MCV. 
  • Impozit progresiv pe salarii, CAS redusă la angajator

  •  Programul este structurat pe reducerea fiscalitatii si pe revenirea, la finalul celor patru ani de guvernare, la TVA de 19%, dupa ce, în 2010, aceasta a fost majorata la 24%. USL are patru directii strategice prioritare pentru dezvoltarea României în perioada urmatoare – agricultura, energia, reindustrializarea, infrastructura. Programul prevede revenirea la cota progresiva de impozitare a veniturilor salariale, cu limita superioara de 16% si cu deductibilitati fiscale. Veniturile salariale ar urma sa fie impozitate, în functie de nivelul lor, cu o cota de 16%, 12% si 8% – masura urmând sa intre în vigoare începând cu salariile cele mai mici. În privinta contributiilor de asigurari sociale, acestea ar urma sa se reduca pentru angajator, tot treptat, în urmatorii 4 ani, cu cinci procente. Salariul minim pe economie ar urma sa creasca si el, treptat, pâna la 1.200 de lei în 2016, de la 700 de lei în prezent. USL intentioneaza sa introduca o noua treapta de TVA redusa, anume la producatorii agricoli unde TVA ar urma sa fie de 9%. Procedeul ar urma sa se desfasoare asa: se plateste TVA de 24%, iar 15% se întoarce la producator, în momentul în care acesta prezinta factura. Revenirea la TVA de 19% se va produce la capatul celor patru ani de guvernare. USL are în vedere sa creasca si deductibilitatile cheltuielilor din cercetarea si dezvoltarea de la 20% la 50% si sa reduca la jumatate numarul de taxe parafiscale. Programul de guvernare USL vorbeste si despre investi tiile viitoare: câte un cen-tru universitar si câte un centru sportiv polivalent, la standarde internationale în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare. De asemenea, ar urma sa fie construite si dotate la stan-darde europene opt spitale regionale. Agricultura este unul dintre domeniile prioritare pen-tru USL. Are în vedere acor-darea de subventii pentru cer-cetare în agricultura, pentru agricultura ecologica, pentru refacerea sistemului de irigatii – aici urmând sa fie implicati bani europeni si cei obtinuti din parteneriate public-private. USL îsi mai propune în program sa demareze constructia canalului Siret-Baragan, pentru a rezolva problema irigatiilor în Moldova si Muntenia. În domeniul sanatatii, USL anunta ca va compensa medicamentele în mod real cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1.000 de lei.

0 Răspunsuri to “Programul de guvernare al USL. Ce propune Uniunea la capitolul justitie, impozit progresiv pe salarii, CAS redusă la angajator”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un comentariu